tirsdag 4. august 2009

Valg av gulv

Da er vi i gang igjen, etter en laaang ferie med dårlig nettforbindelse og lite blogging.
Nå er det bare 26 dager igjen til vi overtar huset vårt - som jeg gleder meg! Det er mye som skal fikses og ordnes, og akkurat nå holder vi på å velge ut gulv - ei lett, når det er så mye fint på markedet.


Dette gulvet er fra: www.flottegulv.no
Jeg tror vi har bestemt oss for mørkt tregulv, helst en-stavs. Jeg vet at det ikke er über praktisk med mørke gulv, men det er så lekkert, så det kan jeg leve med.
Det viktigste for oss er at det er slitesterkt siden vi har hund, og han labber over hele huset.

Dette gulvet er fra: www.gulvnett.no

Vi vurderte å legge Siljan furugulv over hele huset (bortsett fra stuen, det skal vi pusse opp siden det er originalt), men det er veldig mye jobb... først må det beises, deretter lakkes med matt lakk (vår favoritt) 3-4 ganger.
Hadde en lite hyggelig samtale med en gulvsliper i går (han får absolutt ingen anbefalning fra meg), som mente at jeg var så nær "tjukk i hue" som det er mulig å komme. Furugulv liksom...!!?
Tror ikke jeg skulle ha nevnt at jeg har jobbet med interiør siden 1995, for vi var noen tullebukker som ikke hadde faglig kompetanse... Mens han derimot hadde slipt gulv i 40 år, og var den eneste som hadde greie på noe som helst!

Ja, ja, jeg blir nok fornøyd med resultatet til slutt!
 
Blogglisten